Cildinize İyi Gelir

Resveratrol hakkında bazı araştırmalar, cildinize nasıl etki gösterdiğine, çevre etkilerinden ve zararlı UV ışınlarından nasıl koruduğunu incelemiştir. Dermatoloji araştırmaları Resveratrol'ün bazı popüler ve pahalı kırışıklık önleyici kremlerden 17 kat daha fazla antioksidan gücüne sahip olduğunu göstermiştir. [1] Resveratrol kızarıklığı ve şişliği yatıştırırken, cildinizin zararlı organizmalara karşı direnci nedeniyle cildinizin ten rengini iyileştirebilir.

Sivilce endişeniz var ise Resveratrol teninizin görünümünü güzelleştirebilir. Topikal olarak uygulanan bu bileşik, ciltte zararlı organizmaların büyümesini engeller. Aynı zamanda aknenin sıklıkla neden olduğu kızarıklığı ve şişliği yatıştırır. [2]

Resveratrol kollajen üretimini artırır, ince çizgileri ve kırışıklıkları yumuşatır ve cildinizin görünümünü iyileştirir. [3]

Referanslar
[1] Baxter RA. Anti-aging properties of resveratrol: review and report of a potent new antioxidant skin care formulation. J Cosmet Dermatol. 2008 Mar;7(1):2–7.

[2] Fabbrocini G, et al. Resveratrol-containing gel for the treatment of acne vulgaris: a single-blind, vehicle-controlled, pilot study. Am J Clin Dermatol. 2011 Apr 1;12(2):133–141.

[3] Ratz-Łyko A, Arct J. Resveratrol as an active ingredient for cosmetic and dermatological applications: a review. J Cosmet Laser Ther. 2018 May 8:1–7.